ABOUT ME FASHION REVIEW TIPS TUTORIAL AI SHOP RESIPI DISCLAIMER

Monday, 7 August 2017

FOOD MEGA FESTIVE

Assalamualaikum and hye readers~


Apa khabar semua? Harap-harap yang bekerja hari ni jangan nak feeling-feeling Monday blues tau. Nanti bos nampak muka lemau je, terbantut niat dia nak naikkan gaji bulan depan. Hehehe.


Siapa kat sini suka makan durian? Angkat tangan cepat. Ai suka makan durian, tapi atas sebab-sebab tertentu, ai slow down dulu makan durian. Siapa pula yang pergi 'Kendurian' last weekend tetapi kecewa tak dapat makan durian? Angkat tangan tinggi-tinggi! Nasib Baik ai tak planning nak makan durian tau.




Ai memang dah planning nak pergi Food Mega Festival ni since last week. Memang ai tertarik dengan poster Kendurian tu. Tapi bukan nak cari durian tau, ai nak cari manggis je. Hehehe! Ishkkk!! Dah nama 'Kendurian' tapi nak cari manggis. Mana nak dapat? Alaaa dua-dua pun buah juga. Manalah tahu ada terselit-selit kan. Hehehe!


Tengahari Sabtu hari tu, sebelum ai nak pergi, ai search dulu keadaan di tempat kejadian. Lain yang ai harapkan, lain pula berita yang ai dapat. 'Kendurian' durian mengkal lah pula. Manggis? Memang tak nampak bayang lah kan. Last-last ai tidur je petang tu.


Malam nya pula, memandangkan kami tak ada apa-apa program, so kami pergi je lah ke Food Mega Festive tu. Ni memang tak ada niat nak cari apa-apa pun. Niat nak berjalan je. Kalau ada makanan best boleh lah merasa. Hehehe.




Guess what? Tak jammed langsung macam yang ai fikirkan pada mulanya. Parking pun senang nak cari. Ini sudah bagus! Tapi, sayang lah. Banyak food truck yang dah tutup. Makanan sold out. Tak ada lah lambat sangat kami pergi. So jalan-jalan je lah. Encik husband teringin nak makan kerabu maggie. Harga rm7, tapi kuantiti and rasa dia sangat mengecewakan. Sedih! Kami makan sambil tengok persembahan api. Tapi sekejap je. Dia buat teaser untuk persembahan hari Ahad. Ai malas dah nak pergi.


Lepas tengok persembahan api tu, kami sambung jalan and ternampak orang jual roti atas vespa. Rare ok. New idea sangat tau. Owner dia pun ramah, dan tukang bakar roti pun manis je. Terus kami order roti tu and sangat berbaloi. Tak menyesal pun beli. Dengan rm2.90 dapat roti innti melimpah ruah. Tak lokek. Senang cakap sedap lah! Kalau korang da terliur, boleh jenguk-jenguk Tabs.my. Nak tempah untuk majlis pun boleh.


Kakak manis bakar roti.


Lepas tu kami cari tempat duduk untuk habiskan roti sambil layan band sebelum balik. Serious sedap. Tapi, roti ni tak sesuai lah kalau korang makan waktu perut berkeroncong. Confirm tak cukup punya. Sebab size roti ni macam seketul roti six pack tu. Seketul tau, bukan sebuku.



Ai tak minat gerne muzik macam ni. Bingit telinga. 😝 Jangan kecam ok!

Dah nak balik baru ramai datang.

Untuk korang yang kecewa tak dapat makan durian buffet tu, korang boleh pergi di SS2. Last year ai pergi, rm25 satu kepala. Puas hati juga lah makan. Tetiba macam kena rasuk makan durian banyak-banyak. Selalunya nak makan sebiji sorang pun tak mampu! Hehehe! Eh, call dulu sebelum pergi tau. Takut durian ss2 belum musim pula. Nanti korang makan kena kira timbang, jangan salahkan entri ai tau.

Buffet Durian SS2
193, Jalan ss 2/24, SS2,47300 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
012-2345679
https://www.durianss2.com



Ok, kalau korang nak juga makan durian kat festival, ni ada berita baik untuk yang duduk di Melaka atau kawasan yang berhampiran atau sesiapa sahaja yang willing untuk ke Melaka. Jangan lah sedih sebab 'Kendurian' tu tak ada . Sebab hujung bulan ni akan diadakan pesta buah-buahan di Melaka tau.


Pesta Buah-Buahan
Parking Zone
Aeon Bandaraya Melaka
31st August - 4th September 2017 


Jom lah beramai-ramai kita memeriahkan pesta buah-buahan di Melaka. Insyaallah ai nak pergi pesta buah-buahan tu. Nak cari buah manggis yang belum dapat. Ai dah cari kat pasar pagi, tapi tak banyak choice! Kalau terserempak dengan ai tu, tegur-tegur lah ye *fefeeling orang kenal*.



14 comments:

  1. iye. aida ada baca gak komen member dlm fesbuk.
    kat shah alam tu durian nyer x menarik. pastu limited ekk?
    kat melaka tu, x dpt la aida gi. balik kg dah. raya aji.
    weekend ni nak try beli kat jasin. teringin beno nak makan durian ni :)
    lom lagi dpt peluang kendurian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat jasin ok ke? nanti bagi review ye..

      Delete
  2. wahhh, duriannnnn. syoknyaaa

    ReplyDelete
  3. Itulah kadang-kadang iklan bukan main lagi tapi bila pergi nan hado.

    Macam tahun lepas pesta buah-buahan kat Kuala Pilah baca feed back mereka yang pergi kebanyakkannya negatif. Sedeh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa.. hope yang kat melaka punya ada pesta manggis..

      Delete
  4. Huhu...Sy pun suka durian jgk..

    Bleh htr detail utk http://thisni3zahata.blogspot.my/2017/08/10-blogger-in-nieza-bloglist.html dekat email ini ye... hanieza..mzamriz@gmail.com

    Thank you & tahniah..huhu

    ReplyDelete
  5. Bestnya. Suka duriannnnnnnnn jugak ❤❤❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. tapi buat masa ni xleh nak makan.. sob.. sob..

      Delete
  6. kat penang ni pun selalu ada pesta durian tapi saya tak pernah pergi. tak suka bersesak2. lagipun ada anak2 kecik lagi, tak berap best nak bawak tempat public beramai2. ada rezeki mesti pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada anak kecik memang susah nak pergi. Kalau pergi tu kena jaga baik-baik.

      Delete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D

Copyright © 2015 AISYA ISMAIL - All Rights Reserved - Template by Aisya Ismail